onsdag 26 november 2014

Hugo - elak, blodtörstig och JÄTTEFARLIG?När förskoleklasserna kommer på besök den här veckan läser jag Hugo - elak, blodtörstig och JÄTTEFARLIG? av Mia Nilsson. Vi pratar om vad det där frågetecknet i bokens titel egentligen betyder. Kanske betyder det att Hugo inte är elak, blodtörstig och jättefarlig. Eller är han det?

Boken handlar om krokodilen Hugo som en gång i tiden var en framgångsrik lindansare på cirkus, men en avundsjuk dromedar puttade en natt ut stackars Hugo ur den rullande cirkusvagnen. Så kom det sig att krokodilen Hugo hamnade i en skog här uppe i Norden. Livet i skogen är inte lätt för alla de andra djuren i skogen är rädda för Hugo eftersom de tror att han är elak, blodtörstig och jättefarlig, fast han egentligen är snäll och mysig och älskar att baka. Hugo bestämmer sig för att bjuda in alla djuren till fika för att de ska lära känna honom, men vågar de andra djuren komma?

Det här är en bilderbok med härliga och roliga illustrationer, men den handlar också om viktiga ämnen som vänskap, fördomar och att känna sig utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar