torsdag 4 december 2014

Vilken cirkus!


Den här veckan har jag läst fortsättningen på Hugo - elak blodtörstig och jättefarlig? för förskoleklasserna. Första boken om Hugo läste vi förra veckan.
I den här boken har Hugo långtråkigt och han bestämmer sig därför för att arrangera en cirkus. Hugo har ju ett förflutet som lindansare på cirkus.
De andra djuren är pigga på att vara med i Hugos cirkus och de får alla olika uppgifter. Räven får till exempel vara clown och vildsvinet jonglör. Men när björnen frågar om hon får dansa på lina ropar alla de andra djuren "MEN? DET GÅR JU INTE...". Att dansa på lina är Hugos uppgift och björnen tilldelas något motvilligt uppdraget att vara cirkusdirektör.


Medan djuren tränar inför cirkusen får Hugo sig en tankeställare. Kanske skulle björnen kunna få vara lindansare ändå och på själva dagen för cirkuspremiären dyker Hugo upp med kryckor och gips! Tur att björnen kan hoppa in och gå på lina!


En fin bok om att låta någon annan få stå i centrum och om att man ibland får kliva tillbaka för att någon annan ska få synas. Fast det egentligen är fel att luras tyckte vi att Hugo gjorde helt rätt när han låtsades ha skadat benet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar